Aseara am gatit cu Chef Florin Dumitrescu

Probabil ca stiti momentul acela tata-fiica singuri acasa, cand se apropie ora mesei. Noroc cu Chef Florin care ne-a scos din incurcatura.

Florin Dumitrescu Gateste cu mineAsadar, cina se apropie implacabil, iar eu sunt intr-o lipsa totala de inspiratie. Niciodata nu am fost un priceput la gatit, chiar daca mi-am petrecut mult timp prin bucatarii si printre bucatari. Pur si simplu nu s-a prins de mine microbul asta.

Intamplarea face ca fiica-mea e la momentul in care incepe sa invete literele si citeste orice ii pica in mana. Si, dintr-o data, o aud buchisind taraganat: „F-L-O-R-I-N  D-U-M-I-T-R-E-S-C-U  G-A-T-E-S-T-E  C-U  M-I-N-E. Tati, ce-am citit?”

Ce fata desteapta! (ma intreb cu cine seamana) Copilul tine in mana cartea de bucate lansata de curand de Chef Florin – Gateste cu mine. Citesc ce zice autorul pe coperta: ”Inainte de a fi bucatar, sunt sot si tata, iar azi stiu ca mancarea pe care o gatesc pentru cei dragi este mai buna decat orice experienta culinara la vreun restaurant cu pretentii, pentru ca este gatita cu multa iubire.” Perfect pentru familia mea!

Incep sa dau paginile in cautarea retetei castigatoare pentru cina. Chef Florin si-a structurat preparatele in trei mari categorii: Copilarie, Adolescenta si Maturitate. Una peste alta, sunt patruzeci si ceva de feluri de mancare adunate fie de pe la bunici si parinti, fie din restaurantele pe unde a lucrat, fiecare cu povestea lui si cu o poza mare si apetisanta. „Nu este o carte de bucate tipica”, zice autorul. „(…) Este mai degraba o carte despre povestile importante din viata mea, legate de diferite retete si preparate. De la mancarurile bunicii mele, cele cu care am crescut, la retete care mi-au marcat cariera, pana la preparatele care m-au facut sa inteleg cat de mult conteaza sa gatesti cu drag si din iubire.”

Suna bine, dar iubirea trece prin stomac, asa ca trebuie sa ne apucam de treaba. Deci, rasfoim cartea, fiica-mea cu ochii la poze, eu cu ochii la retete. In final, ne oprim la doua „finaliste” pentru care avem ingredientele, timpul si indemanarea necesare: spaghetele carbonara versus legumele caramelizate. Ca un tata responsabil ar trebui sa aleg legumele, dar din comoditate aleg pastele, mai ales ca fiica-mea e mare fan. Reteta e simpla, indicatiile lui Florin sunt clare, totul merge ca uns, in 20 de minute cina e gata.

Dupa ce ne-am linistit, satui, mai rasfoim cartea ca sa vedem ce facem data viitoare. Eu, cu gandul la gratarele de vara asta, imi aleg o friptura – Skirt (diafragma) de vita, fiica-mea, „topita” dupa dulciuri – Tarta cu catina, iar pentru cand vine mama in vizita pun un semn la Placinta de berbecut, ca tot ii place ei sa stea prin bucatarie.

Merci pentru ajutor, Chef!

Please follow and like us:
2

Leave a Reply

fourteen − twelve =